Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ με Ραγκούση, Μπίστη, Παπαχριστόπουλο και η κυβέρνηση με Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη, Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο,Τσακλόγλου




Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί η κατάντια του, βλέποντας το υλικό που στελεχώνει το κόμμα τους και βλέποντας την κυβέρνηση να στελεχώνεται από άξιους και ικανούς που δουλεύουν σωστά και προσφέρουν για το καλό της χώρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποδεδειγμένα ένας ανίκανος, διεφθαρμένος, πονηρός και ψεύτης πολιτικός, οπότε δεν το επιτρέπει το IQ του και δεν έχει την ικανότητα να φέρει στο κόμμα του όσο και να «ψαρεύει» στην κεντροαριστερά κανένα αξιόλογο εκτός από κανένα Ραγκούση, Μπίστη, θεοχαρόπουλο και λοιπούς ξεχασμένους και τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Μητσοτάκης από την άλλη έχει βρει ουσιαστικούς και ικανούς για να προσφέρουν στο καλό της χώρας, και έχει γύρω του Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη, Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Μενδώνη, Τσακλόγλου που δεν ανήκουν στην κεντροδεξιά και την δεξιά. Όλα αυτά τα ικανά στελέχη χρησιμοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην αμηχανία του βλέποντας τα ποσοστά του να πέφτουν δραματικά, δεν μπορεί και δεν έχει αντιπολιτευτικό λόγο, βρήκε να κάνει αντιπολίτευση στις κυβερνητικές αλλαγές λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά ούτε καν ανασχηματισμό της κυβέρνησής του δεν μπορεί να κάνει…».

Αποτέλεσμα αυτής της κριτικής είναι να γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και όσο βγάζουν τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις τόσο εκτίθονται.

Ακόμα και σήμερα μετά απο τόσους μήνες πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο χαμηλής νοημοσύνης Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας η χώρα εξασφάλισε τα παγκόσμια εύσημα, το δεύτερο κύμα απειλεί πάλι ολόκληρη την υφήλιο, όσο δε για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις εκφράζονται στοιχειοθετημένοι φόβοι για πρωτοφανές παγκόσμιο οικονομικό κραχ και δεν φταίει ο Μητσοτάκης.

Η Κουμουνδρούρου έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αποδομήσει το πόνημα της Επιτροπής Πισσαρίδη, και έφτασε στο σημείο να απαξιώνει και την νόμπελ του κ. Πισσαρίδη κάνοντας τους πάντες να γελάνε ακόμα μία φορά. Η είσοδος στην κυβέρνηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του εκ της κεντροαριστεράς προερχομένου καθηγητή Οικονομικών κ. Πάνου Τσακλόγλου, μέλους της Επιτροπής Πισσαρίδη, επιστήμονα με πάμπολλες διεθνείς περγαμηνές, συμβούλου πρωθυπουργών ειδικά σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικών ασφαλίσεων πανικόβαλε περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος υφυπουργός, θα ασχοληθεί με το ασφαλιστικό σύστημα και τα προβλήματά του, έχει πολύ συγκεκριμένα σχέδια για την εξυγίανση του συστήματος, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απάλειψη της «εισφοράς αλληλεγγύης», ενίσχυση της αναλογικότητας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα ασφάλισης, ιδέες στις οποίες στηρίζονται τα περισσότερα και πλέον βιώσιμα ασφαλιστικά συστήματα διεθνώς…

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεφτιλιστεί ακόμα μία φορά, σ’ επίσημη ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κ. Τσακλόγλου «γνωστό για την εμμονή του στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα…» προσπαθώντας να τον απαξιώσει και αυτόν και ας προέρχεται από την κεντροαριστερά.

Η πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια καλή ευκαιρία να μελετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπως, να αλλάξει αρχηγό γρήγορα, να πετάξει έξω βαρίδια όπως ο Ραγκούσης, ο Μπίστης, ο Παπαχριστόπουλος. ο Θεοχαρόπουλος και την πλειοψηφία των τίποτα που έχει για στελέχη, μήπως και γλιτώσει την κατρακύλα στο 3%.


Κ.Β.




1 σχόλια :