Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Οι Τούρκοι απειλούν τώρα και τις ΗΠΑ επειδή ο Τζο Μπάιντεν είπε αλήθειες για τον Ερντογάν



Νέες απειλές εξαπέλυσε η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά δια στόματος Ιμπραήμ Καλίν, με αποδέκτη τον υποψήφιο για την αμερικανική προεδρεία, Τζο Μπάιντεν που είπε αλήθειες για το ποιος είναι ο επικίνδυνος για την υφήλιο δικτάτορας Ερντογάν.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν επικρίνει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί να υποστηριχθούν οι αντίπαλοί του.

Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times τον Δεκέμβριο και απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Τουρκίας, χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αυταρχικό», κατήγγελλε την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους και πρότεινε να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», είπε ο Μπάιντεν. Είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον να «ενθαρρύνει» τους αντιπάλους του Τούρκου ηγέτη «ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Ο εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του δικτάτορα Ερντογάν, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία. Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν. Αλλά αν ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να προσπαθήσετε, κάντε το. Θα πληρώσετε το τίμημα».


The analysis of Turkey by @JoeBiden is based on pure ignorance, arrogance and hypocrisy. The days of ordering Turkey around are over. But if you still think you can try, be our guest. You will pay the price.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου