Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κρουσμάτων κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν τους αστυνομικούς

 


Σε καραντίνα τέθηκαν αστυνομικοί και κρατούμενοι στα τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, κρούσματα καταγράφηκαν και μεταξύ των τεσσάρων αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας και Τροχαίας Αττικής, καθώς και τριών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους μετά τη λήξη απόσπασής τους στην Τήνο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Οι επτά νοσούντες αστυνομικοί είχαν προσωρινά μεταβεί στην Τήνο και είχαν επιστρέψει από τις 16 Αυγούστου στην Αττική και πριν εμφανίσουν συμπτώματα εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με συναδέλφους τους και ερχόντουσαν σε επαφή με κόσμο και πολίτες. 

14 αστυνομικοί από το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα μετά τη σύλληψη και μεταφορά στο τμήμα Σομαλού, που μερικές ώρες αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Την Τετάρτη σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκαν έξι αστυνομικοί και οι 33 κρατούμενοι του Α.Τ. Ομονοίας, καθώς Αλβανός που κρατείτο για διοικητική απέλαση ανέβασε πυρετό και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο αλλοδαπός βρισκόταν στο τμήμα από τις 31 Ιουλίου και άρα είναι πιθανό να κόλλησε τον ιό από άλλον, ασυμπτωματικό κρατούμενο! Κρούσμα κατεγράφη και στο τμήμα των Πατησίων.

Δεκαπεντάχρονος από το Πακιστάν που, αν και είχε τεθεί σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης βρισκόταν σε χώρο κράτησης του τμήματος, ανέβασε το βράδυ της Πέμπτης πυρετό και κατόπιν ελέγχου βρέθηκε θετικός στον ιό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα υπεβλήθη με δική της πρωτοβουλία σε τεστ και βγήκε θετική στον ιό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου