Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«Συνωμοσιολόγος» ταξιτζής πίστευε ότι ο κορωνοϊός είναι φάρσα μέχρι που πέθανε η γυναίκα του από κορωνοϊό

 



Ένας οδηγός ταξί στην Φλόριντα που πίστευε ότι ο κορωνοϊός ήταν μια φάρσα, έχασε την γυναίκα του από τον θανατηφόρο ιό.

Ο Μπράιαν Λι Χίτσενς και η σύζυγός του, Έριν, είχαν διαβάσει στο διαδίκτυο πως ο κορωνοϊός ήταν προϊόν εργαστηρίου, συνδέεται με το 5G και είναι παρόμοιος με την γρίπη. Το ζευγάρι δεν ακολούθησε τις οδηγίες που έδιναν οι ειδικοί ούτε αναζήτησαν βοήθεια όταν αρρώστησαν στις αρχές Μαϊου. Ο Μπράιαν ανάρρωσε αλλά η 46χρονη σύζυγός του αρρώστησε πιο βαριά και πέθανε αυτό τον μήνα από καρδιακά προβλήματα που συνδέονται με τον ιό.

Ο Μπράιαν μίλησε στο BBC τον Ιούλιο ως μέρος μιας έρευνας για το ανθρώπινο κόστος της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό. Εκείνη την εποχή, η σύζυγός του ήταν σε αναπνευστήρα στο νοσοκομείο.

Η Έριν, πάστορας στην Φλόριντα, είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας – υπέφερε από άσθμα και διαταραχή του ύπνου. Ο σύζυγός της εξήγησε πως το ζευγάρι δεν ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών στην αρχή της πανδημίας εξαιτίας των ψευδών ισχυρισμών που είχαν διαβάσει στο διαδίκτυο. Μάλιστα, συνέχισε να εργάζεται ως οδηγός ταξί και να παραλαμβάνει τα φάρμακα της γυναίκας του χωρίς να τηρεί τους κανόνες κοινωνικής απόστασης ή να φοράει μάσκα. Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά, δεν ζήτησαν βοήθεια το συντομότερο δυνατό όταν αρρώστησαν τον Μάιο και στην συνέχεια διαγνώστηκαν και οι δύο με κορωνοϊό.

Ο Μπράιαν πίστευε ότι ο κορωνοϊός ήταν μια φάρσα και πως είχε να κάνει με το 5G

Ο Μπράιαν εξήγησε στο BBC πως «ευχήθηκε να είχε ακούσει από την αρχή» και ελπίζει πως η σύζυγός του θα τον συγχωρήσει. «Πρόκειται για έναν πραγματικό ιό που επηρεάζει διαφορετικά τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να αλλάξω το παρελθόν. Μπορώ μόνο να ζήσω το σήμερα και να κάνω καλύτερες επιλογές για το μέλλον» εξήγησε ο Μπράιαν. «Η γυναίκα μου δεν υποφέρει πια, έχει ηρεμήσει. Είναι στιγμές που μου λείπει αλλά ξέρω ότι βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος».

«Αυτό το πράγμα είναι πραγματικό»

Ο Μπράιαν είπε ότι αυτός και η σύζυγός του δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη άποψη για τον κορωνοϊό. Αργότερα όμως, άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν φάρσα, που συνδέεται με την τεχνολογία 5G ή μια πραγματική αλλά ήπια ασθένεια. Αυτές τις θεωρίες τις διάβασαν στο Facebook. «Νομίζαμε ότι η κυβέρνηση το χρησιμοποιούσε για να μας αποσπάσει την προσοχή» εξηγεί ο Μπράιαν «ή πως είχε να κάνει με το 5G».

Αλλά αφότου το ζευγάρι αρρώστησε με κορωνοϊό τον Μάιο, ο Μπράιαν κατέφυγε στο Facebook σε μια viral ανάρτηση για να εξηγήσει ότι είχε παραπλανηθεί από αυτό που είχε δει στο διαδίκτυο σχετικά με τον ιό. «Αν πρέπει να βγείτε έξω, μην είστε ανόητοι όπως ήμουν εγώ, πιστεύοντας ότι αυτό το πράγμα δεν θα συμβεί σε εσάς. Συνέβη σε μένα και την γυναίκα μου» έγραψε.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου