Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Δειγματοληπτικά τεστ από το πρωί στα λιμάνια σε Πειραιά και Ραφήνα

 


Τυχαίους ελέγχους για τον κορωνοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, πραγματοποιούν από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορωνοϊό ταξιδιωτών αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προστατεύσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Υπάρχει ένας χρόνος επώασης μιας εβδομάδας, μπορεί και περισσότερο για τον ιό. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή, καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου