Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά

 



Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις με τα βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, έχει εισέλθει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και προκαλεί.

Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις. Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

«Παιχνίδια με την φωτιά». Αυτή την τακτική επέλεξε για μία ακόμη φορά ο Ερντογάν προκειμένου να «απαντήσει» στην συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τουρκικές πρακτικές έχουν από χθες προκαλέσει την δυσφορία και την αντίδραση Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και ο μόνος χαμένος απο αυτή την πρόκληση είναι η Τουρκία και προσωπικά το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου