Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

7 τα κρούσματα κορωνοϊού στο Alemagou - Εκλεισε προσωρινά



Στα 7 έχουν ανέβει σύμφωνα με πληροφορίες τα θετικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν ανάμεσα στους εργαζόμενους του μπιτς μπαρ Alemagou.

Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της Τρίτης, οι υπεύθυνους της επιχείρησης αποφάσισαν να «κατεβάσουν ρολά», παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία να υποβάλλουν σε τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό όλο το προσωπικό προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά της νόσου. Τα μοριακά τεστ έγιναν από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Μύκονο και τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα.

Άνθρωπος της επιχείρησης μιλώντας νωρίτερα στο protothema.gr, υποστήριξε ότι παρά τις προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ στον τηλεφωνικό αριθμό που αναφέρεται στο site του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό διότι όπως εξήγησαν, « δεν σήκωνε κανείς το τηλέφωνο».

«Τους καλέσαμε αρκετές φορές και οι κλήσεις στον συγκεκριμένο αριθμό είναι καταγεγραμμένες. Από τη στιγμή που η επικοινωνία μαζί τους δεν κατέστη εφικτή αποφασίσαμε να δράσουμε από μόνοι μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος και είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού, να αναφέρει στους γιατρούς τα συμπτώματα που ένοιωθε και να ζητήσει να υποβληθεί προληπτικά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Η υπάλληλος όταν επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και της σύστησαν της να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.

Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν να κάνουν τεστ όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν και ταυτόχρονα να την κρατήσουν κλειστή έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τις προηγούμενες ημέρες στο μπιτς μπαρ δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς φωτογραφίες και βίντεο που έρχονταν στη δημοσιότητα  έδειχναν μεγάλο συνωστισμό των θαμώνων.


Φρίξος Δρακοντίδης
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου