Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η συμφωνία πέρασε οι Τούρκοι λύσσαξαν παρά τις αντεθνικές προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΜεΡΑ25- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & ΚΚΕ


Η επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, έδειξε ότι η Ελλάδα πατάει πλέον γερά, παρά τις αντεθνικές προσπάθειες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του ΚΙΝΑΛ που στάθηκε εθνικά υπεύθυνο.

Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και τους Έλληνες, o έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στην Τουρκία έπαθε παράκρουση έχοντας εντολές από το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ΜεΡΑ25-Ελληνικής Λύσης-ΚΚΕ που ψήφισαν ΟΧΙ, και το ΠΑΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξουν τον δικτάτορα Ερντογάν και το καθεστώς στην Τουρκία, ο Σουλτάνος έχει πάθει παράκρουση γιατί βλέπει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον αυτό που νόμιζε.

Οι τίτλοι και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων ταυτίζονται απόλυτα με τις κυβερνητικές θέσεις τόσο για την κρίση με την Ελλάδα όσο και για τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Αθήνας και Καϊρου.

Η κυβερνητική γραμμή είναι μία πρός τον ελεγχόμενο τύπο, τα τουρκικά ΜΜΕ πρέπει να χαρακτηρίζουν «δήθεν» την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ, σε μια προσπάθεια απαξίωσής της στην τουρκική κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του καθεστώτος, η Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι παράνομη, αφού καλύπτει τμήμα των θαλάσσιων ζωνών της με βάση το περίφημο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Οι τίτλοι των ελεγχόμενων δημοσιευμάτων στην Τουρκία τα λένε όλα:

Sabah: «Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει σκανδαλώδη απόφαση»

Hurriyet: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη σκανδαλώδη συμφωνία»

Milliyet: «Η Ελλάδα επικύρωσε τη δήθεν συμφωνία με την Αίγυπτο»

Sozcu: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία με την Αίγυπτο»

Υeni Safak: «Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη λεγόμενη συμφωνία με την Αίγυπτο»

Takvim: «Προκλητική απόφαση για την Ανατολική Μεσόγειο από την ελληνική βουλή»

haber7.com: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη σκανδαλώδη συμφωνία»

haberler.com: «Δύο κινήσεις της Ελλάδας που αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Εγκρίθηκε η συμφωνία με την Αίγυπτο και εξέδωσε νέα Navtex»

haberturk.com: «Εγκρίθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου»




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου