Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

13 νέα κρούσματα στον Πόρο 153 σε όλη την Ελλάδα



Ανησυχητική διάσταση λαμβάνει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον Πόρο, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα.

Ο ΕΟΔΥ εχθές Πέμπτη 6 Αυγούστου, ανακοίνωσε 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα «εισαγόμενα» ήταν μόλις 18.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 40 και 38 νέα κρούσματα κορωνοϊού αντίστοιχα. Στον Πόρο βρίσκεται από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο συνεχίζει τους ελέγχους και τα διαγνωστικά τεστ. Λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης με τον κορωνοϊό στον Πόρο και τα νέα κρούσματα, ετοιμάζονται περιοριστικά μέτρα, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών.

Τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν τόσο την κυκλοφορία και την πρόσβαση των πολιτών σε συγκεκριμένους χώρους (π.χ. παιδικές χαρές) όσο και τη λειτουργία επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εν όψει Δεκαπενταύγουστου δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης στο ωράριο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων και μπαρ, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά κορωνοϊού.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου