Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κομισιόν κατά Τουρκίας: Αν θέλετε, πηγαίνετε στη Χάγη




«Στέλνετε λάθος μήνυμα» ήταν το… μήνυμα που έστειλε η Κομισιόν στην Τουρκία, ζητώντας της να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση των διαφορών της, προσφεύγοντας, αν χρειαστεί, στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασραλί, ξεκαθάρισε ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων καλή τη πίστει.

«Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας», είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν. «σύμφωνα με το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας, πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και ως προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο» σημείωσε.

«Η ΕΕ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη», κατέληξε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου