Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Στο Ειδικό Δικαστήριο οδηγείτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος



6 Φεβρουαρίου 2018, η τότε πολιτική ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δημ. Παπαγγελόπουλος έβγαιναν από το μέγαρο Μαξίμου και την συνάντησή τους με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και  ο Δημ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήριζε την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» και προέτρεπε «όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται».

Αυτό ήταν το θράσος του Παπαγγελόπουλου και είναι άδικο που δεν βρίσκεται μαζί του κατηγορούμενος και ο Αλέξης Τσίπρας που έδινε τις εντολές. 

Με 177 θετικές ψήφους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής έστειλαν το Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο. Από τα οκτώ αδικήματα, τα τέσσερα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, για την ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, για την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, για την παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, για την απόπειρα εκβίασης, για την δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, για την  δωροληψία Υπαλλήλου και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Μαζί του ως συμμέτοχοι, θα βρεθούν υπό την κρίση του δικαστικού συμβουλίου και επτά μη πολιτικά πρόσωπα: Η Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς και τέσσερις δημοσιογράφοι: ο Γιάννης Φιλιππάκης, ο Αλέξανδρος Τάρκας, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου