Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Διαβάζεις για κάμπινγκ στον Γράμμο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρεις αν πρέπει να νιώσεις οίκτο ή οίκτο


Αυτή η σημειολογία πάντως του κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο είναι απολύτως ταιριαστή με τις απανωτές καρπαζιές που εισπράττει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε επίτηδες να το έκαναν.
Γελάει ο κόσμος με την οπισθοδρομικότητα της παρακμάζουσας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα χνάρια των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε) στον Γράμμο θα περιηγηθούν για 4 μέρες οι οργανώσεις Σπουδάζουσας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και γελάνε τα βουνά της χώρας.
Το πρόγραμμα του «εναλλακτικού camping» ΣΥΡΙΖΑ, ανατροφοδοτεί την αναβίωση «μετεμφυλιακών συνδρόμων» και «διχαστικών λογικών», αφού με την άφιξη κιόλας των νεολαίων στην περιοχή στις 7 Αυγούστου, το πρόγραμμα «ξεκινά με ιστορικό περίπατο στον πύργο Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι “Χάρο”) που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του Δ.Σ.Ε προς το Βίτσι» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Στο σημείο αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επισκέψεων του camping, «το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου. Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του Δ.Σ.Ε, για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά, έπεσαν στον γκρεμό», περιγράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που τον αναμνηστική επιτύμβια στήλη έχει τοποθετήσει στο σημείο της πτώσης το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «εκπαιδευτικό τριήμερο» περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, καθώς και «ιστορικό περίπατο στο νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», κλείνοντας τις εργασίες του camping με «βιωματικές αφηγήσεις του Γιάννη Μότσιου, μαχητή του Δ.Σ.Ε και ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου