Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Αντώνης Σαμαράς: «Μέχρι τέλους, ποτέ ξανά σκευωρίες»



«Μέχρι τέλους, ποτέ ξανά σκευωρίες… για την πατρίδα και τη Δημοκρατία», ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ένα βαρύ πολιτικό και ηθικό κατηγορώ προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας» και εξήγησε ότι η φράση που έχει πει ότι «θα σας πάω μέχρι τέλους» σημαίνει ότι «κάνουμε το χρέος μας και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους… Για τη Δικαιοσύνη, Μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά “παραμάγαζα”… Για τη Δημοκρατία, Μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο…».

«Το μέχρι τέλους», είπε σε υψηλούς τόνους, «είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού»!

Εθεσε στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί, κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην “εγκληματική οργάνωση” και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο», σημειώνοντας πως «άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πώς την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;».

Το «μέχρι τέλους», είπε ο κ. Σαμαράς, «ήταν η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ηταν η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης για τους ενόχους». Για αυτό εξήγησε ότι το «μέχρι τέλους» έγινε η αντίδραση του πολίτη στην αδικία. «Εγινε σύνθημα. Viral που λένε και οι νεότεροι. Εγινε κοινωνικό ρεύμα, μπήκε στην πολιτική ορολογία που υιοθετήθηκε ακόμα και από εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως τους είπε, «το “μέχρι τέλους” δεν είναι… Μνημόνιο να “το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο…” Δεν είναι δημοψήφισμα να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα “κωλοτούμπα”. Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που, δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

Σε προσωπικό τόνους ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «νομίζατε ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος; Οτι θα λουφάξω και θα φοβηθώ. Δεν φαντάστηκαν ότι από το πρώτο λεπτό θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων…» και τόνισε πως «η αστική συμπεριφορά είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφωνία και τους διαφωνούντες. Αλλά ταυτόχρονα είναι αμείλικτη απέναντι στη σκευωρία και στους σκευωρούς! Η αστική δημοκρατία είναι πολίτευμα αρχών. Κι ένας έντιμος πολιτικός απαντάει πάντα σκληρά όταν τον αδικήσουν!».

«Γίνατε», είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «όμηροι του Παπαγγελόπουλου… αλλά σας είχα προειδοποιήσει ότι θα γίνετε όμηροί του… Κοιτάξτε τώρα στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε: Αν πρέπει να ντρέπεστε ή να ανησυχείτε. Ή, μήπως, και τα δύο; Το να ντρέπεστε, όμως, δεν το βλέπω. Το ότι ανησυχείτε, όμως, το βλέπω! Κι ορθώς κάνετε και ανησυχείτε…».

Ως φυσικούς αυτουργούς ο κ. Α. Σαμαράς ανέφερε τους «τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστοί και ως “μαθητές” του Παπαγγελόπουλου», λέγοντας πως «οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται στο ήδη πόρισμα».

«Η ψήφος παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «δεν είναι ψήφος εκδίκησης. Είναι ψήφος συνείδησης. Είναι ψήφος αποτροπής. Είναι ψήφος απελευθέρωσης από τη μαυρίλα και την παρακμή».

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα εξήγησε πως «στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε. Οι δικοί σας σάς κυνηγάνε! Οι πομπές σας. Ο Νίκος ο Παππάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Ολγα Γεροβασίλη. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη. Οι δήθεν “αδιάφθοροι” που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά! Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν… Δικά σας παιδιά όλοι τους είναι. Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., της πρώτης φοράς Aριστεράς»…

Ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε και το «σχέδιο» και «το παρακράτος που οργανώθηκε μέσα στο Μαξίμου λέγοντας ότι «πιστεύατε ότι “θα «τελειώσετε” τους αντιπάλους σας εάν διασπάσετε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ… Oμως η σκευωρία σας μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς, μας συσπείρωσε και μας ένωσε! Αυτό ήταν το σχέδιό σας – αλλά απέτυχε οικτρά! Γιατί οι σκευωροί έκαναν το κλασικό σφάλμα που κάνουν τα κακομαθημένα παιδιά κομματικού σωλήνα, που νόμισαν ότι η πολιτική ασκείται όπως οι ίντριγκες ανάμεσα στα αριστερά γκρουπούσκουλα και τις “συνιστώσες”. Oπου πάντα επιβραβεύεται ο πιο θρασύς και ο πιο μηχανορράφος. Με «υποτιμήσατε, δεν με είχατε διαβάσατε καλά», είπε ο κ. Σαμαρά θέτοντας όλους στον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών τους.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου