Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κρούσματα κορονοϊού σε Πάρο - Μύκονο - Κέρκυρα και Μυτιλήνη


Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάρο, στη Μύκονο, στη Κέρκυρα και στην Μυτιλήνη.

Το πρώτο θετικό κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Την ίδια στιγμή, ένας 85χρονος που μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα πνευμονίας, ο γιος του και ο εγγονός του, βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό.

Ο γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ενώ ο εγγονός του παρουσίασε τις τελευταίες δέκα μέρες χαμηλό πυρετό.

Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της οικογένειας, ενώ ελήφθησαν δείγματα και από τον δεύτερο γιο του 85χρονου. Η συγκεκριμένη οικογένεια φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση της υγείας του 85χρονου κρίνεται σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί το νησί για ιχνηλάτηση, καθώς και απομόνωση των στενών επαφών της οικογένειας.

Ακόμα ένα κρούσμα της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κα. Ντίνα Σαμψούνη.

Η ανακοίνωση : “Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73, με θετικό τεστ COVID-19, διεγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 54χρονος Ρουμάνος, ο οποίος παραθέριζε στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο 54χρονος βρέθηκε θετικός μετά το τεστ, στα οποία υποβλήθηκε, στον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό κι έτσι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσκομείο.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση καθώς ο Ρουμάνος είχε ταξιδέψει με άλλο γκρουπ τουριστών στη χώρα μας και είχαν φτάσει με λεωφορείο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου