Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Γεννηματά: «Τρεις φορές στηρίξατε τη ΝΔ» - «Ντροπή να καλύπτεις τα παραμάγαζα», απάντησε η Φώφη



Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ για την επιλογή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της κ. Γεννηματά η οποία εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού. «Αν είναι κάτι ντροπή σήμερα, είναι να προσπαθεί κάποιος να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου όταν μάλιστα τον πολέμησε λυσσαλέα όλα τα προηγούμενα χρόνια και ακόμα και σήμερα. Θα σας πω εγώ κ. Τσίπρα τι είναι ντροπή γιατί δεν έχετε το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:

«Ντροπή είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στην συνέχεια να την ενσωματώνεις, να υιοθετείς τις λογικές και τις πρακτικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές . Η παράταξη μας έβαλε πλάτη για να μείνει όρθιος αυτός ο τόπος για να μην ζήσει ο ελληνικός λαός την άτακτη χρεοκοπία και τις επιπτώσεις της και γι' αυτό βάλαμε πλάτη και το καλοκαίρι του 2015 όταν τα θαλασσώσατε και κινδυνεύαμε να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης».

Γεννηματά: «Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι να παριστάνεις το καλό παιδί»

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για την περίοδο της διακυβέρνησής του λέγοντας: «Είναι ντροπή να ισοπεδώνεις την μεσαία τάξη είναι ντροπή να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους μνημεία περιοχές Νατούρα που δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός στα χρόνια της κρίσης να υποταχθεί με αυτό τον τρόπο στους εταίρους και δανειστές. Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι να παριστάνεις το καλό παιδί επειδή θα σου χτυπήσουν την πλάτη και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα και βέβαια είναι ντροπή κύριε Τσίπρα να καλύπτεις τα μαγαζιά τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς στο παρακράτος της παρακολούθησης ,την ξεφτίλα γιατί ή τα γνωρίζετε και τα καθοδηγούσατε ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε να τα σταματήσετε. Με όλα αυτά έχετε βάλει ένα μεγάλο στίγμα στην αριστερά που θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να φύγει πάνω από αυτό το χώρο».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε πολλές φορές ότι με τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο άλλαξε και μετακινήθηκε από την αυταρχική κατεύθυνση στο οποίο ήταν η αρχική του μορφή ενώ κάλεσε την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συζήτησης να υιοθετήσει κι άλλες αλλαγές και κυρίως την αλλαγή της αστικής ευθύνης για τον διοργανωτή μιας συγκέντρωσης προκειμένου εκτός από την επί της αρχής θετική ψήφο το κίνημα αλλαγής να ψηφίσει και άρθρα του νομοσχεδίου αλλά και το νομοσχέδιο στο σύνολο του.

Τσίπρας: «Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνηση είναι του κ. Μητσοτάκη είναι παράλογη»
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κ. Γεννηματά ότι τρεις φορές τα τελευταία χρόνια στήριξε πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη φορά όταν αρνήθηκε να ψηφίσει την απλή αναλογική, την δεύτερη όταν αντιτάχθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών και την τρίτη σήμερα ψηφίζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Μιλάτε εσείς εδώ με μια πολύ βαριά γλώσσα για παρακράτος και διαπλοκή. Εμείς αφήνουμε αυτές τις εκφράσεις γιατί θέλω να μιλήσω πολιτικά. Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία ήταν μια εύλογη επιλογή.

Η επιλογή σας σήμερα να κάνετε αντιπολίτευση πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνηση είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη είναι μία παράλογη και αυτοκαταστροφική για σας επιλογή. Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση ο δρόμος είναι ανοιχτός το μόνο πρόβλημα για σας ίσως να είναι ότι ίσως ο κ Μητσοτάκης σε λίγο να μη σας έχει και τόσο ανάγκη γιατί σας διεμβολίζει και παίρνει τα στελέχη που λοξοκοιτάνε και έχουν σαν όραμα και στόχο να βρεθούν ξανά στα έδρανα της κυβέρνησης .Ο καθείς και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή και ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: «Φροντίσατε να έρθει ο Μητσοτάκης καβάλα στο άλογο»

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση της κυρίας Γεννηματά η οποία τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανάγκη το Kίνημα Aλλαγής διότι φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον φέρει «καβάλα στο άλογο στην εξουσία».

«Δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ασχολούμαι με τα έργα και τις ημέρες αυτής της κυβέρνησης μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και είναι προφανές ότι αδυνατεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο. Έχω όμως υποχρέωση και να απαντώ όταν ακούγονται αυτά τα ψέματα και όταν επιχειρείτε να με προσβάλλετε προσωπικά διότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο πολιτικά. Δεν έχει ανάγκη την στήριξη μου ο κ. Μητσοτάκης. Τον φέρατε «καβάλα στο άλογο».

Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα για να φύγετε εσείς από την κυβέρνηση της χώρας που απαλλάξατε τη Νέα Δημοκρατία από όλες τις ευθύνες και την φέρατε ως λευκή περιστερά να σώσει τη χώρα μετά από αυτό που έζησε με το ΣΥΡΙΖΑ. Kαι ακούω κόσμο να λέει ακόμα σκέψου τι θα συνέβαινε αν είχαμε την πανδημία και κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό σας μιλάω για το στίγμα που έχετε φέρει σε αυτή τη χώρα στην αριστερά. Τώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Θα κάνει τον κύκλο της και η Νέα Δημοκρατία και το μέλλον είναι μπροστά και είναι εδώ».


Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου