Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η Άγκυρα επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών



Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από το φασιστικό ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν!!

Ο Τούρκος δικτάτορας δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του και προκαλεί συνέχει μην υπολογίζοντας κανένα.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης η Τουρκία δια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Επιλέγοντας τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Τούρκου προέδρου, η Άγκυρα επιστράτευσε την πρεσβεία στην Αθήνα για να διευρύνει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων σε μια περίοδο που η Τουρκία διευρύνει την αναθεωρητική της ατζέντα.

Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook :

«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα
5 ώρες πριν
We have been waiting for four years now, for the extradition of the eight ex-military individuals (and others) who fled to Greece following the failed coup attemp in Turkey on July 15, 2016. Justice must be done, and it must be done sooner than later.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου