Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ολοκληρωτισμός και ΣΥΡΙΖΑ



Ολοκληρωτισμός, κάτι που επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε την χώρα, δεν τα κατάφερε και του έμεινε διακαής πόθος.

Το καθεστώς ελέγχει και κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες των ατόμων και ένα παρατηρήσετε την διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια θα δείτε ότι το προσπάθησε με πολλούς τρόπους. 

Βασικό διακριτικό και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεισδύσει στην κεντρική εξουσία σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας. Είχε κάνει το κοινοβούλιο απλά διακοσμητικό, έκανε πολλές προσπάθειές να φιμώσει και να ελέγξει τον τύπο και επέβαλλε αυστηρή λογοκρισία για να φιμώσει τους αντιπάλους του ακόμα και με απειλές παρακολουθήσεις, φυλακίσεις. Δεν δίσταζε να στήσει μάρτυρες κατηγορίας με κουκούλες για να εξοντώσει πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ολοκληρωτισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από ορισμένους πολιτικούς επιστήμονες για να περιγράψει ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο το κράτος κατέχει το σύνολο των εξουσιών πάνω από την κοινωνία και επιδιώκει να ελέγχει όλες τις πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Πολλοί μελετητές ποικίλων ιδεολογικών θέσεων και ακαδημαϊκού υπόβαθρου έχουν εξετάσει προσεκτικά τον ολοκληρωτισμό. Όλοι συμφωνούν, πάντως, ότι ο ολοκληρωτισμός επιδιώκει να κινητοποιήσει ολόκληρους πληθυσμούς στην υποστήριξη μιας επίσημης κρατικής ιδεολογίας, δεν ανέχεται δραστηριότητες που δεν στρέφονται προς τους κρατικούς στόχους, συνεπάγεται την καταστολή ή τον κρατικό έλεγχο των επιχειρήσεων, εργατικών συνδικάτων, εκκλησίας ή των πολιτικών κόμματων. Διατηρούνται στην εξουσία με τη βοήθεια της μυστικής αστυνομίας, του παρακράτους, της προπαγάνδας και με τον περιορισμό της ελεύθερης συζήτησης, του διαλόγου και της κριτικής.

Σε αυτές τις λίγες γραμμές αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο Τσίπρας και η ομάδα του και ευτυχώς που βγαίνουν όλα στο φως και φαίνεται από ποιους γλιτώσαμε.


Γεράσιμος Στρατάκης
Απόστρατος Στρατιωτικός


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου