Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Καμία σχέση με τον Τόμ Χάνκς το κέρινο ομοίωμα στην Καβάλα


Όπως και να το δεις, όσο και να το δεις, από όποια πλευρά και να το δείς μόνο ομοίωμα του Τόμ Χάνκς δεν είναι δυστυχώς.

Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα ανοίξουν εκ νέου τα Μουσεία σε όλη τη χώρα, μετά το αναγκαστικό κλείσιμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας θα υποδεχθεί τους φίλους και επισκέπτες με μια νέα δημιουργία που δεν μοιάζει όμως σε γνωστό χολιγουντιανό ηθοποιό.



Πρόκειται όπως λέει και παρουσιάζει ο καλλιτέχνης για τον δημοφιλή ηθοποιό και λάτρη της Ελλάδας Τομ Χάνκς, που πήρε τη θέση του στο κεντρικό σαλόνι του Μουσείου, ανάμεσα σε πολλά άλλα κέρινα ομοιώματα Ελλήνων και ξένων.

Ο Τομ Χάνκς είναι το 31ο κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του καλλιτέχνη δεν μοιάζει όμως καθόλου.

Ο κ. Κοκκινίδης  επέλεξε να φιλοτεχνήσει τον κορυφαίο ηθοποιό στα χρόνια της ωριμότητάς του και όχι νεότερο, όπως τον έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες, καθώς θεωρεί ότι σε αυτή την ηλικία αποτυπώνεται καλύτερα η ολοκληρωμένη προσωπικότητα ενός μεγάλου καλλιτέχνη, που πρόσφερε πολλά στον παγκόσμιο κινηματόγραφο. Πριν από λίγο καιρό, στον Τομ Χανκς, την σύζυγό του και τα παιδιά τους χορηγήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα.



Το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, ανοίγει ξανά τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε μικροί και μεγάλοι που θα το επισκεφθούν να μπορούν να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν τις δημιουργίες του μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας.


«Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσω την προετοιμασία για τη σχεδίαση και τη φιλοτέχνηση των κέρινων ομοιωμάτων δυο σημαντικών πρωταγωνιστών του 1821 που συνέβαλαν καθοριστικά στην ελληνική επανάσταση. Έτσι, μαζί με το ομοίωμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοτεχνήθηκε το 2019, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα ότι η πατρίδα μας θυμάται και τιμά όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της», αναφέρει ο Θοδωρής Κοκκινίδης, ο οποίος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή και του δικού του Μουσείου στον επετειακό εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου