Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Οι συγκοινωνιολόγοι δηλώνουν ευχαριστημένοι με τις καθυστερήσεις στο κέντρο της Αθήνας


Τι και εάν οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν που έκαναν να πάνε στην δουλειά τους 1μιση ώρα οι συγκοινωνιολόγοι είναι ευχαριστημένοι γιατί δεν είδαν καθυστέρηση πάνω από 5 λεπτά.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν καλύτερη σήμερα η Αθήνα γιατί απλά δούλεψε σωστά η τροχαία και δεν άφησε στην τύχη τους οδηγούς. Στην Πανεπιστημίου,  οι οδηγοί συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του δήμου Αθηναίων και ακολούθησαν εναλλακτικές οδούς για να φτάσουν στον προορισμό τους, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν.

ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, Γιώργος Γιαννής τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

«Οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2'30" στα 5', εν τέλει είχαμε 4,8 λεπτά. Το είχαμε προβλέψει αυτό. Και μιλάμε για καθυστέρηση 2 λεπτών και κάτι καθυστέρηση, αυτό είναι όλο κι όλο», είπε ο καθηγητής Γιαννής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συγκοινωνιολόγοι παρατηρούν καθημερινά αισθητή βελτίωση, καθώς, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, οι μεταφορικές συνήθειες οδηγούνται σε τροποποιήσεις και οι οδηγοί

Το ζήτημα της αυξημένης κίνησης που προκάλεσαν οι εργασίας για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αποτέλεσε βασικό θέμα που συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «δεν ήταν ευχάριστο το πρόβλημα που προκλήθηκε. Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες και η ομάδα των συγκοινωνιολόγων παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου