Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Γεραπετρίτης : Aλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς,



O κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου με τις σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού θα συμπίπτουν χρονικά με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας επιβεβαιώνουν το σενάριο που θέλει τον ανασχηματισμό αμέσως μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, στις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα γίνει ένας δομικός ανασχηματισμός με εκτεταμένες αλλαγές προσώπων αλλά ένας μίνι ανασχηματισμός με περιορισμένο εύρος σε αλλαγή προσώπων και κάποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στη δομή του κυβερνητικού σχήματος.

Εξάλλου ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά. Θ υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς, «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Πάντως όπως ακούγεται από τα πρώτα υπουργεία που θα ανασχηματιστούν θα είναι το μεταναστευτικής πολιτικής, το δικαιοσύνης και το τουρισμού.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου