Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΝΔ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Γνωρίζατε, κύριε Τσίπρα;»


Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά στελέχη, η «αφωνία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα δημοσιεύματα που φέρνουν στο φως πρακτικές Καμόρα δείχνει την ενοχή του γιατί ήξερε και δεν μπορεί να κρυφτεί.

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Νίκο Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Ελληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί», ανέφερε η αιχμηρή ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον ΑλέξηΤσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά-Μιωνή.
«Αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΣΚΑΪ) και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει πολλές φορές τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν από το 2016 ένας υπουργός Επικρατείας αναγνωρίζει, σε μια επικοινωνία που δεν διέψευσε την αυθεντικότητά της, την ύπαρξη παρακράτους και μάλιστα με κάποιον που κινεί τα νήματα να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση που συμμετέχει, αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, και δεν πρέπει να παθαίνουμε μιθριδατισμό… Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας. Το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι να απαντήσει αν γνώριζε. Είναι στην καρδιά της δημοκρατίας να βγει και να πει δημοσίως αν γνώριζε κι όχι με θέατρο όπως προχθές με τον κ. Παππά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου