Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη με το βιτριόλι!



Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε σε βάρος της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην κατηγορούμενη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και το πλημμέλημα της απείθειας.

Η κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της για τις δύο κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και κυρίως για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Μία κλήση που έκανε η 35χρονη φερόμενη ως δράστης της επίθεσης με το βιτριόλι σε Ασιάτη κηπουρό για ένα θέμα ανθοκομικής, με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ραδιοταξί (σ.σ. για να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα), ήταν αυτή που έλυσε για τους αστυνομικούς τον γρίφο με τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης λογίστριας από ρίψη καυστικού υγρού το πρωί της 20ης Μαΐου στη λεωφόρο Θησέως.

Το μοιραίο αυτό σφάλμα οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην ταυτότητα της 35χρονης, αφού οι αστυνομικοί που ανέλυσαν την τηλεκάρτα του ΟΤΕ  εντόπισαν τον αλλοδαπό -κατάγεται από το Μπαγκλαντές- αποδέκτη του τηλεφώνου της.

Το έργο της  ΕΛΑΣ διευκολύνθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι η 35χρονη κάλεσε εκ νέου τον αλλοδαπό τεχνικό -αφού αρχικά δεν είχε βρει τον ίδιο στο τηλέφωνο αλλά  κάποιον ομοεθνή φίλο του- από το ίδιο το κινητό της τηλέφωνο. Έδωσε έτσι στους αστυνομικούς την δυνατότητα να πληροφορηθούν τα στοιχεία της, το προφίλ της στο Facebook, το στίγμα του κινητού της, το κρίσιμο διήμερο που προχώρησε στην επίθεση στην Καλλιθέα κλπ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου