Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Η Ξένη Δημητρίου διαψεύδει και αδειάζει Τζανακόπουλο για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - NOVARTIS



Το ένα "χαστούκι" πίσω από το άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδει και αδειάζει τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην προανακριτική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι όταν επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλου (τότε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος) η ενημέρωση δεν αφορούσε την δικογραφία για την Novartis.

Ο Τζανακόπουλος είχε πεί ψέματα εξαπατώντας ότι είχε μεταβεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την δικογραφία της NOVARTIS. Μάλιστα, η κυρία Δημητρίου φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής πως όλα έγιναν τυχαία. Να θυμίσουμε ότι μια ημέρα μετά την επίσκεψη Τζανακόπουλου ήρθε η δικογραφία στη Βουλή. 

Η πρώην εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι του είπε γι’ αυτό, την ώρα που ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώπιον της επιτροπής, πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει πως τότε η απάντηση της κυρίας Δημητρίου ήταν πως «από την ενημέρωση που έχει από την εισαγγελία διαφθοράς αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες να διαβιβαστεί ο φάκελος». 

Την ίδια ώρα, η πρώην εισαγγελέας κατάθεσε έγγραφο του Μαρτίου του 2017, σύμφωνα με το οποίο η πρώην γενικής επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου ζητούσε τον έλεγχο του Ν. Μανιαδάκη, με την Ελένη Τουλουπάκη τελικά να τον προωθεί ως προστατευόμενο μάρτυρα. Με άλλα λόγια, όπως λένε πηγές της επιτροπής, επιβεβαιώνεται η καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι τον απείλησαν πως αν δεν μιλήσει θα καταστεί κατηγορούμενος. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου