Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

MIT: Δεν προβλέπεται αύξηση των κρουσμάτων το καλοκαίρι στην Ελλάδα



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η κατάσταση στη χώρα μας δείχνει να εμπνέει αισιοδοξία, γεγονός που επαληθεύει και ο Δημήτρης Μπερτσιμάς, επικεφαλής της ομάδας Ελλήνων και ξένων επιστημόνων του MIT που ανέλυσαν τα στοιχεία για την πανδημία στην Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Δεν προβλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι ακόμα και χωρίς τη λήψη μέτρων», σημειώνει ο κ. Μπερτσιμάς.

«Αναπτύξαμε ένα μοντέλο, για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ως τις 15 Ιουνίου. Πρόσφατα βελτιώσαμε το μοντέλο με την εισαγωγή δεδομένων για τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και επεκτείναμε τις προβλέψεις ως τον Σεπτέμβριο», προσθέτει ο Έλληνας επιστήμονας του MIT.

Η επιστημονική ομάδα του MIT έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός επιδημιολογικού μοντέλου που παραμετροποιείται μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης και συνδυάζει δεδομένα από 10.000 ασθενείς παγκοσμίως.

Το μοντέλο αυτό είναι σε θέση να προβλέπει την τάξη μεγέθους των κρουσμάτων του κορωνοϊού για ολόκληρο το καλοκαίρι σχεδόν σε όλες τις χώρες της πλανήτη.

Σημειώνεται πως για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου επιστημονικού μοντέλου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από επίσημες πηγές και έρευνες των πανεπιστημίων των χωρών αναφοράς.

«Αντλούμε στοιχεία για τη θνησιμότητα και τα υποκείμενα νοσήματα και με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης προχωράμε σε προβλέψεις με βάση πιθανότητες», επισημαίνει  - μεταξύ άλλων - ο Δημήτρης Μπερτσιμάς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου