Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ακατάλληλοι αστυνομικοί στις ΗΠΑ οδήγησαν σε φρικτό θάνατο κρατούμενο



Αποπέμφθηκαν εχθές Τρίτη από την αστυνομία τέσσερις ακατάλληλοι για αστυνομικοί στη Μινεάπολις των ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού άνδρα, τον οποίο όπως φαίνεται σε βίντεο τον έχουν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο έδαφος με το πρόσωπο στον δρόμο την ώρα που εκείνος παραπονιέται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, ενώ ένας από τους ακατάλληλους αστυνομικούς έχει το γόνατό του στον λαιμό του επί αρκετά λεπτά με αποτέλεσμα να τον πνίξει.

Η συμπεριφορά αυτή των ακατάλληλων αστυνομικών δημιούργησε αναταραχές και χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία τη Δευτέρα το βράδυ. Η κατάσταση ξέφυγε και ξέσπασαν επεισόδια όταν η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών και έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, με το συγκεντρωμένο πλήθος να απαντά ρίχνοντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα.

Για αρκετά λεπτά ο κρατούμενος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, βογκάει και βαριανασαίνει, ο ανεύθυνος και ακατάλληλος αστυνομικός του απαντάει να κάτσει ήσυχος, ενώ ο δεύτερος ακατάλληλος αστυνομικός κρατάει σε απόσταση τους περαστικούς που αρχίζουν να φωνάζουν όταν ο Τζορτζ Φλόιντ σταματάει να κινείται.



«Δεν αναπνέει πια, δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», ακούγεται να επαναλαμβάνει ένας άνδρας, όμως οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον πατάνε στο λαιμό και να περιμένουν το ασθενοφόρο που φτάνει μετά από αρκετά λεπτά.

Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου