Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο! Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αποκαλύψεις



Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη κρίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα της διεύρυνσης ή μη του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Η διεύρυνση ή μη των αδικημάτων περιλαμβάνει (εκβίαση, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου/υπαλλήλου και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας) για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τυχόν συμμετόχων (συνεργών), θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των ερευνών που διενεργούνται από την προανακριτική επιτροπή στον βαθμό που αποδειχθεί η βασιμότητα των αποδιδόμενων σε αυτόν κατηγοριών. 

Σήμερα θα γίνει συζήτηση και αύριο η ψηφοφορία, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι 300 παρά τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί στο Κοινοβούλιο λόγω της πανδημίας και δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρουσία άνω των 60 βουλευτών στην Ολομέλεια.

Για να είναι εντάξει με τα μέτρα θα εισέρχονται στην αίθουσα ανά πέντε ομάδες των 60 βουλευτών προκειμένου να λάβουν μέρος στη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (12.00). Ως προς τη συζήτηση που θα διεξαχθεί την προηγούμενη μέρα αποφασίστηκαν όσα προβλέπονται βάσει και της προηγούμενης εμπειρίας που υπάρχει - δηλαδή, να μιλήσουν οι εισηγητές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας κύκλος δώδεκα ομιλητών συνολικά από τα κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί εφόσον το επιλέξουν, ένας υπουργός της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος, ο οποίος θα προσέλθει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του καταγγέλλοντας δήθεν «μεθοδεύσεις» εις βάρος του με κατασκευασμένες κατηγορίες και «σχέδιο πολιτικής δίωξής του».

Η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα είναι έντονη, ώστε να μην αποκαλυφθούν και άλλα τα οποία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και όσο πιέζεται ενδέχεται να αποκαλύψει για να μην εξοντωθεί πολιτικά μόνο αυτός αλλά και οι συνεργοί του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου