Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ρόδος: Έδεσε το γαϊδουράκι του και το άφησε χωρίς νερό και φαγητό- Το ζώο πέθανε




Ρεκόρ κακοποιήσεων έχει η χώρα μας από την αρχή της νέας χρονιάς, κάτι που πραγματικά πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ακόμα και τον καιρό της καραντίνας οι φόλες, οι πυροβολισμοί αλλά και όλων των ειδών οι κακοποιήσεις ήταν σε καθημερινή βάση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να γίνει κάτι. Να τιμωρείται ο ένοχος και να μιλάνε οι πολίτες. Όπως γνωρίζουμε οι αρχές λίγη σημασία δίνουν και στο να ψάξουν αλλά και στο να τιμωρήσουν τους παραβάτες. Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να μιλάνε οι πολίτες. Και να καταγγέλλουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Ένα λοιπόν ακόμα θλιβερό περιστατικό συνέβη στη Ρόδο και κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, εξοργίζοντας τους πάντες.

Το συμβάν έγινε γνωστό με μια ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου στο Facebook https://www.facebook.com/groups/kynokomeiorodou/ ένα ζευγάρι (Vaggelis-sabrina Swtauros), γράφοντας τα εξής:
“Πριν μισή ώρα εγώ και η γυναίκα μου αντικρίσαμε αυτό. Σε ένα χωράφι ξεχασμένο στα Βληχά Λίνδου (κοντά στο Μινετο). Νεκρό θηλυκό γαϊδούρι χωρίς νερό και φαγητό. Κοντά του είναι ακόμη ένα ζωντανό και πήγαμε τρέχοντας να το δώσουμε νερό. Αυτό δε θέλω να μείνει έτσι θέλω να προχωρήσω νομικά. Όποιος γνωρίζει κάτι θέλω να βοηθήσει”.

Το ζώο, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, πέθανε μαρτυρικά. Παρατημένο και αφημένο χωρίς φαγητό και νερό κάτω από τον ήλιο. Σε κάποιον δεν έκανε πια τη δουλειά του και το παράτησε να πεθάνει. Δίπλα του το ζευγάρι είδε και ένα άλλο γαϊδουράκι, ζωντανό, στο οποίο έδωσε νερό.

Για το συμβάν έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και πιστεύουμε να γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να βρεθεί αυτός που είχε το ζώο και να τιμωρηθεί.




petpet.news


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου