Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Το 87% επιβραβεύει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας! Διαφορά 21,1% ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται και όσο συνεχίζει να προκαλεί θα βυθίζεται και άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τραβάει πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν τον εμπιστεύονται.  

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά πλέον τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνοντας στις 21,1 μονάδες δείχνοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την σοβαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,4%. Στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25, στο 2,9% η Ελληνική Λύση και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα, με τη ΧΑ μόλις στο 1,5%.

Στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κορωνοϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει «πέσει» εξαιτίας των εξελίξεων με τη δημόσια υγεία.

9 στους 10 πολίτες (87%) κρίνει θετικά μάλλον θετικά την κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας/κορωνοϊό και μόλις το 10% κρίνει αρνητικά. Το 74% συμφωνεί με την κυβέρνηση στις ενέργειές της αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το 60% κρίνει θετικά και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

6 στους 10 έχουν θετικές εντυπώσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το 54% είναι με την κυβέρνηση στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, το 52% στην Παιδεία, το 46% στην φορολογική πολιτική. Χαμηλό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση στο Μακεδονικό (37% θετικές εντυπώσεις 44% μάλλον αρνητικές), στα εργασιακά θέματα (40% έναντι 49%) και στο μεταναστευτικό (40% έναντι 55%).

Το 74% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% αρνητικά, άσχημα είναι τα νέα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει τελειωμένος, καθώς το 61% κρίνει αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση και το 27% θετικά. Αρνητικά σε ποσοστό 56% κρίνεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 33% που έχει θετική άποψη. Η Φώφη Γεννηματά με 44%, αντί 55% που έχουν αρνητική γνώμη. Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει 42% θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις και 57% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος σπάνε το… ρεκόρ με 75% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με το συντριπτικό 51% έναντι μόλις 18% για τον τελειωμένο Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πώς αντέδρασε στην πανδημία, το συντριπτικό 97% λέει ότι απέδειξε ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου