Σάββατο 2 Μαΐου 2020

«Τεστ μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό 24 ώρες μετά τη λοίμωξη»



Νέο τεστ, το οποίο ενδέχεται να ανιχνεύει φορείς του κορωνοϊού πριν αποκτήσουν μεταδοτικότητα υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνες για λογαριασμό του αμερικανού στρατού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι ερευνητές ελπίζουν το νέο τεστ να ανιχνεύει τον ιό στο ανθρώπινο σώμα μόλις 24 ώρες μετά τη μόλυνση, δηλαδή πριν ο ασθενής παρουσιάσει συμπτώματα και πολλές ημέρες πριν να είναι σε θέση να τον μεταδώσει. Ο Guardian κάνει λόγο για εξέλιξη που, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αποτελέσει καθοριστική ανακάλυψη στη μάχη κατά της πανδημίας.

Το εν λόγω τεστ προέκυψε από μελέτη της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ, με στόχο την ταχεία διάγνωση ενδεχόμενης μόλυνσης από χημικά όπλα. Ωστόσο, με το ξέσπασμα της πανδημίας η μελέτη επαναπροσδιορίστηκε και η νέα δοκιμή πρόκειται να τεθεί προς έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εντός μιας εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, έκανε λόγο για εξέταση «που καλύπτει ένα τεράστιο διαγνωστικό κενό σε παγκόσμιο επίπεδο», καθώς μπορεί, εκτός του αρχικού σταδίου, να χρησιμοποιηθεί και σε μεταγενέστερη φάση της μόλυνσης.

«Αν εγκριθεί από την FDA, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού», σημείωσε ακόμη.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου