Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Οι 19 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου



Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα και η κυβέρνηση παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν για το φετινό καλοκαίρι του κορωνοϊού.

Η έναρξη θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής, ενώ η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία, είναι η 29η Μαΐου, οπότε θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ. Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού, εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα στοιχεία και τα δεδομένα θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες.


Πηγή: skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου