Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Υποκρισία! Η Δήμαρχος Κέρκυρας κάνει διαγγέλματα «μένουμε σπίτι» και πήγε εκκλησία



Σάλο προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. 

Η υποκρισία είναι ότι λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Σε μήνυμα της ζητούσε από τους Κερκυραίους να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και από την άλλη αψήφησε πρώτη και ανεύθυνα, όχι μόνο τις συστάσεις αλλά και την ξεκάθαρη απόφαση κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου που για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έκριναν ότι η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας πρέπει να τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.



Εκτός από την ανεύθυνη δήμαρχο, μέσα στην εκκλησία ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος, ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης, τέσσερα μέλη δυο τηλεοπτικών συνεργείων, τρεις νεωκόροι, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών, τέσσερις ακόμη ιερείς , ο επίτροπος κ. Μπούρας και δυο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων.




Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία από την εισαγγελία Κέρκυρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου