Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου




Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018, για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, που φέρεται να έλαβε ως δώρο για το πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Υπέρ της αντικατάστασης τής κράτησης του 71 ετών κατηγορούμενου τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των δεκαοκτώ μηνών.

Το Συμβούλιο όρισε περιοριστικούς όρους καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ για την άρση της κράτησης του κ. Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός παρέμενε στη φυλακή καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό της εγγύησης.

Η έξοδος από την φυλακή έγινε εφικτή για τον πρώην υπουργό καθώς του δόθηκε προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης έως την 1η Ιουλίου 2020.

Ο πρώην υπουργός βρισκόταν στη φυλακή από τις 23 Οκτωβρίου 2018 οπότε και είχε κριθεί προφυλακιστέος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές για ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, που κατά την δικογραφία αποτελεί «δώρο» που έλαβε από την εταιρία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, χρήματα τα οποία του καταλογίζεται ότι απέκρυψε χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου