Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η άνοδος της παιδικής παχυσαρκίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε



Η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί σοβαρό λόγο ανησυχίας. Το υπερβολικό βάρος συνδέεται με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και τα κοινά προβλήματα.

Το υπερβολικό βάρος συχνά εμποδίζει την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Οι ερευνητές συνδέουν επίσης ότι οι υπέρβαροι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και κακή συναισθηματική υγεία.

Σύμφωνα με έκθεση που υπέβαλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Μάιο του 2018, το 21% του συνολικού παιδικού πληθυσμού είναι υπέρβαρο.

Για παράδειγμα, η χώρα με τα περισσότερα παιδιά που είναι υπέρβαρα στην περιοχή της Μεσογείου είναι η Ισπανία. Αυτό συμβαίνει παρά τις πολλές προτάσεις από διατροφολόγους ότι η μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον πλανήτη καθώς περιέχει πολλά όσπρια, λαχανικά και υγιή λίπη.

Δυστυχώς, πολλά παιδιά απολαμβάνουν τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα πρόχειρα φαγητά αντί να τρώνε υγιεινά τρόφιμα. Για παράδειγμα, σήμερα τρώνε πολύ λίγο φρούτα και λαχανικά. Αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία τους.

Η διατροφή δεν είναι ο μόνος παράγοντας στην άνοδο της παιδικής παχυσαρκίας. Υπάρχει επίσης έρευνα που δείχνει ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο αγύμναστα από ό, τι στο παρελθόν.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου