Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Πέθανε ή είναι σε κώμα, υποστηρίζουν κινεζικά και ιαπωνικά ΜΜΕ



Άγνωστο αν το ταξίδι της κινεζικής ιατρικής αποστολής στη Βόρεια Κορέα αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του - Τι αναφέρει το Reuters που αποκάλυψε την αποστολή - «Σιγή ιχθύος» από τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος - Ως νεκρό τον αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ιαπωνικά και κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα και πως έμεινε «φυτό» μετά την εγχείρηση που έκανε!

Ως νεκρό τον αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ.


Ειδικότερα σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν ξεκαθαρίζει αν το ταξίδι της κινεζικής ιατρικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του και δεν επιβεβαιώνει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κόρεας βρίσκεται σε κώμα.


Πως ξεκίνησαν οι φήμες

Οι φήμες πως ο 36χρονος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου και έκτοτε, η υγεία του διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο», κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης με πρώτο το CNN να δίνει την είδηση, επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι γείτονες χώρες, Κίνα και Νότια Κορέα, έκαναν λόγο για «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες».

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily NK, που έχει έδρα τη Σεούλ και επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε πως ο Κιμ υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά στο νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν από ομάδα γιατρών της Βορείου Κορέα με επικεφαλής καρδιοχειρουργό από το νοσοκομείο της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο ηγέτης του καθεστώτος αναρρώνει σε μία από τις βίλες του στην Χιανγκσάν υπό την επίβλεψη των γιατρών του.

Συμβουλές από Κινέζους ειδικούς για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τις φήμες πως η υγεία του Κιμ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ενισχύει δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα απέστειλε την Πέμπτη αποστολή στη γειτονική Βόρειο Κορέα, η οποία απαρτίζεται από αξιωματούχους και ειδικό ιατρικό προσωπικό, που αναμένεται να δώσει συμβουλές για την υγεία του «κληρονομικού ηγέτη» της απομονωμένης χώρας.

Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ετέθη ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Γραφείου Συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο Reuters τις σχετικές αποκαλύψεις έκαναν τρία άτομα, που έχουν γνώση της κατάστασης, υπό καθεστώς ανωνυμίας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Σιγή ιχθύος

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας, Yonhap News Agency, αναφέρει σήμερα πως τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος εξακολουθούν να τηρούν «σιγή ιχθύος» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ έχουν πρωτοσέλιδο την 88η επέτειο ίδρυσης του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού. Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Yonhap News Agency, ο Κιμ είχε αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα του ευχήθηκε για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ωστόσο η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν κινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου