Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου



Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, επιβάλλονται νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας σε δύο περιοχές της Πάτρας αλλά και στην παραλία του Βόλου.

Οι περιορισμοί στην Πάτρα αφορούν το Νότιο Πάρκο και την Πλαζ Πάτρας και θα ισχύουν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί. Η σχετική απόφαση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ελήφθη έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χ. Μπονάνο.

«Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, «είχε καταγραφεί παρουσία αρκετών πολιτών στο νότιο πάρκο και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ελήφθη υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλον τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί».

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε ότι «καταλυτικό ρόλο στην εισήγηση προς την Πολιτική Προστασία για τον περιορισμό της κίνησης, έπαιξε η τοποθέτηση του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγου, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι τα ένα με δύο μέτρα απόσταση δεν προστατεύουν, όπως και το ότι η παρουσία υγρασίας βοηθάει στην μετάδοση του ιού».

Όσον αφορά στην πλαζ της Αγυιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «και σε αυτήν την περιοχή είχε καταγραφεί η παρουσία αρκετών πολιτών» και πρόσθεσε: «Ενώ τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση πολιτών στην πλαζ, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού η περιοχή γέμισε με ανθρώπους που ήθελαν να αθληθούν».

Επίσης, ο Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειάζεται για να διατηρήσουμε την καλή πορεία μέσα στην πανδημία» και επεσήμανε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσει από μία μικρή μειοψηφία η καλή πορεία που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσα στην πανδημία».

Επίσης, ανακοινώθηκε ο περιορισμό κίνησης πολιτών και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου, μια απόφαση που ελήφθη χθες από τις τοπικές αρχές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου