Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται κυβέρνηση και Τσιόδρα! Υποχωρεί σε ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ


Συντριπτική είναι η στήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η κυβέρνηση για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ η αμεσότητα των πρωτοβουλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενισχύσει σημαντικά τόσο το προφίλ του όσο και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όμως και οι θετικές απαντήσεις για τον Σωτήρη Τσίοδρα καθώς σύμφωνα με την ALCO το  89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν για τον κορωνοϊό μετά και τα κρούσματα στη χώρα μας, το 78% των ερωτηθέντων απαντά ότι ανησυχεί πολύ (43%), ή αρκετά (35%). Ο αντίστοιχος δείκτης πριν από ένα μήνα ήταν στο 42%. Μέτρια δηλώνει πως ανησυχεί το 12% και λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου το 7%.

Για τα μέτρα έως τώρα της κυβέρνησης σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων το 86% τα αποδέχεται γιατί νιώθει ασφάλεια. Τα αξιολογούν σίγουρα θετικά το 64% του δείγματος και μάλλον θετικά το 22%. Μάλλον ή σίγουρα αρνητικά μόλις το 10%. 

Η συνολική αξιολόγηση του Μεγάρου Μαξίμου στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες στηρίζουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Πρωθυπουργό. Σίγουρα θετικά τις βλέπει το 54% και μάλλον θετικά το 28%. Μάλλον αρνητικά τοποθετείται μόλις το 9% και σίγουρα αρνητικά μόλις το 5%. 

Το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υποστηρικτικοί προς την κυβέρνηση, εμφανίζονται οι ερωτηθέντες όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 67% απαντά ότι βλέπει σίγουρα ή μάλλον θετικά τις ρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί. Μάλλον αρνητικά τοποθετείται το 16% και σίγουρα αρνητικά το 13%.


Η Νέα Δημοκρατία ενισχύει τα ποσοστά της στην πρόθεση ψήφου κατά 6 μονάδες φτάνοντας στο 45% με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί κατά 3 μονάδες φτάνοντας στο 22%, στο 5,5% κινείται το Κίνημα Αλλαγής (έναντι 6,5%), στο  5% το ΚΚΕ (σταθερό), στο 4,5% η Ελληνική Λύση (έναντι 5,5%), και στο 2,5% το ΜέΡΑ25 (σταθερό).

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 53% των ερωτηθέντων (έναντι 45% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), ενώ το 22% θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα (26% στην προηγούμενη μέτρηση). 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου