Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Σε καθεστώς πτώχευσης ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας



Σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τέθηκε η Virgin Australia -ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας και το πρώτο μεγάλο «θύμα» της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Virgin Australia ανέστειλε τον προηγούμενο μήνα σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ δυσκολευόταν ήδη να αντεπεξέλθει σε χρέος, ύψους 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας(3,17 δισ. δολάρια).

Ο αερομεταφορέας είναι σε αναζήτηση αγοραστή και επενδυτών, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Η απόφασή μας αφορά την εξασφάλιση του μέλλοντος της Virgin Australia και η έξοδος από την κρίση του Covid-19», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Πολ Σκάρα. «Η Αυστραλία χρειάζεται μια δεύτερη αεροπορική και είμαστε αποφασισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να πετάμε».

Την ίδια στιγμή, ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον -του οποίου ο όμιλος Virgin είναι εκ των ιδιοκτητών της Virgin Australia- προσέφερε ένα νησί της Καραϊβικής ως εγγύηση για τη διάσωση της Virgin Atlantic με παρέβαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Καμπέρα αρνήθηκε το αίτημα της Virgin Australia για δάνειο 1,4 δισ. δολαρίων Αυστραλίας, ενώ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 900 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων για τους τοπικούς αερομεταφορείς.

Μεταξύ των μετόχων της Virgin Australia συγκαταλέγονται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Singapore Airlines, η ΗΝΑ της Κίνας και ο όμιλος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Απασχολεί περίπου 10.000 εργαζομένους.


naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου