Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Αδέρφια Ρομά πίσω από τον βιασμό και τη ληστεία γυναίκας στην Ηλεία


Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, η υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Ηλείας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δυο αδέλφια ΡΟΜΑ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, του βιασμού, της κλοπής και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Τα αδέρφια κακοποιοί ΡΟΜΑ ηλικίας 20 και 42 ετών, ζούσαν σε περιοχή κοντά στο σπίτι του θύματος και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι της ηλικιωμένης σε μια απόμερη τοποθεσία. Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα περίπου στις 11 τα δύο αδέρφια, εισέβαλαν στο σπίτι της. Άσκησαν βία προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα και αντικείμενα αξίας. Κάποια στιγμή οι δράστες σκέφτηκαν να βιάσουν τη γυναίκα κάτι που έκαναν εναλλάξ. Ψάχνοντας στο σπίτι βρήκαν την κάρτα ανάληψης χρημάτων και θέλησαν να πάνε στην τράπεζα για να πάρουν τις οικονομίες της γυναίκας. Τι κι αν η ίδια τους έλεγε πως δεν έχει χρήματα, αυτοί δεν την πίστεψαν και έψαχναν τρόπο για να τους αποκαλύψει τον αριθμο pin. Πήραν τη φιάλη του υγραερίου και άρχισαν να την απειλούν πως αν δεν τους δώσει τον αριθμό θα την κάψουν ζωντανή. Εκείνη φοβούμενη τους έδωσε τον αριθμό. Ο ένας έφυγε για την τράπεζα με το αυτοκίνητο της γυναίκας και ο δεύτερος έμεινε πίσω για να φυλάει τη γυναίκα, την οποία όμως ξαναβίασε. Ο δεύτερος αδερφός γύρισε μετά από λίγη ώρα απο την τράπεζα άπραγος, αφού ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα. Εξοργισμένοι οι δράστες που δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν απείλησαν ξανά, να κάψουν τη γυναίκα που αναγκάστηκε πλέον να τους υποδείξει κάποια λίγα κοσμήματα που είχε, αξίας 300 ευρώ. Πήραν, το ποσό των 200 ευρώ που αρχικά είχαν βρει στο πορτοφόλι της και το κινητό της τηλέφωνο και έφυγαν περίπου στις 2 το πρωί.

Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Ζαχάρω και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν οι δράστες και προσήχθησαν. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Λίγο αργότερα εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Ο 42χρονος παρέμενε στον καταυλισμό του στη Ζαχάρω, ενώ ο 20χρονος αδερφός του είχε διαφύγει για να κρυφτεί μετά την πράξη του στην Καλαμάτα. Μάλιστα για να μεταβεί εκεί είχε κλέψει μια μοτοσικλέτα απο το Επιτάλιο στις 21 Απριλίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου