Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ονειρεύονται πρόωρες εκλογές όταν κυβερνά την χώρα κυβέρνηση με 90% αποδοχή



Είχε χρόνια η Ελλάδα να έχει σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση, να νιώθει ασφάλεια ο πολίτης και να διαχειρίζονται την τύχη του και την οικονομία σοβαροί πολιτικοί. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε 4,5 χρόνια που μας κυβερνούσε ένα μπάχαλο που μας έκανε μεγάλο κακό και οι διαφορές φαίνονται από το καλοκαίρι όπου έγιναν οι εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται πρόωρες εκλογές, αν και τις απεύχονται γιατί τα ποσοστά τους είναι σε κατρακύλα που δεν έχει φρένο, και όσο συνεχίζονται οι δηλώσεις των στελεχών που εξοργίζουν τους πολίτες θα πηγαίνουν ακόμα παρακάτω, τόσο που το 3% τελικό δεν είναι μακριά. 

Η χώρα έχει άξια κυβέρνηση και ένα δυνατό σοβαρό πρωθυπουργό, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται κάλπες ανασυγκρότησης γιατί δεν υπάρχει κάτι να ανασυγκροτήσεις σε μια συγκροτημένη και σοβαρή κυβέρνηση και οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν γιατί να μπει η χώρα σε περιπέτειες; Ποιος το θέλει αυτό; Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει και ας φωνάζει.

Το αίσθημα του φόβου για την υγεία τους, αλλά και για την επόμενη ημέρα, οδηγεί τους πολίτες στην αναζήτηση καταφυγίου σε μια κυβέρνηση που έδειξε ότι μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια και για την υγεία αλλά και για την προστασία των συνόρων μας.

Είναι ολοφάνερο ότι οι πολίτες επικροτούν τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, τόσο ως προς την προετοιμασία του συστήματος υγείας όσο και ως προς την υλοποίηση πολύ δύσκολων – μέχρι πρότινος αδύνατων – projects. Το 87% λέει ότι οι χειρισμοί Μητσοτάκη είναι σωστοί και μόνο 10% λέει ότι ήταν λάθος.

Γιατί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ το υπέρ της κλίμα, να πάει σε διπλές εκλογές; Είναι επιτυχημένη και σταθερή κυβέρνηση. Να «κάψει» την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε δύο επώδυνες ήττες; Μετά από τέτοια παγκόσμια κρίση μπορεί η Ελλάδα να αντέξει εκλογές απλής αναλογικής και ακυβερνησία μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές; Δεν παίζουμε με την χώρα την ώρα που θα χρειαστεί μια σοβαρή κυβέρνηση να προστατέψει την οικονομία μετά από τέτοιο πλήγμα.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι εισηγήσεις για εκλογές τον Σεπτέμβριο δεν έχουν μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά. Οσοι μιλούν για κάλπες υπογραμμίζουν την επόμενη ημέρα της επιδημίας στο μέτωπο της οικονομίας.

Οι εκτιμήσεις για τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα ποικίλλουν και συνδέονται άμεσα με τον χρόνο που θα κρατήσει η νόσος. Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, με απώλεια και της τουριστικής σεζόν, οι οικονομικοί αναλυτές κάνουν λόγο για ζημιά της τάξης των 15 μονάδων του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 30 δισ. ευρώ.

 Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και με ισχυρή λαϊκή εντολή, όσοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό πρόωρες εκλογές παίζουν με την χώρα και οι πολίτες στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες απλής αναλογικής, έγκλημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει την χώρα σε περιπέτειες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου