Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Πάνω από 870 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Βρετανία



Σε δραματικά υψηλά ποσοστά παραμένουν οι νεκροί από το κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοίνωσε 873 ακόμη θανάτους σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.408 και στις τέσσερις χώρες.

Μόνο στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 778 σε μια ημέρα και η χώρα μετρά συνολικά 17.287 θύματα.

Η σημερινή άνοδος των θανάτων είναι σχεδόν διπλάσια από τη χθεσινή αύξηση των 449, η οποία ήταν πιθανώς χαμηλότερη επειδή τα στοιχεία τείνουν να μειώνονται τη Δευτέρα λόγω καθυστερήσεων των θανάτων που καταγράφονται το Σαββατοκύριακο.

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από τον Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και στα οποία περιλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου κατέγραψε 13.121 θανάτους, σε σύγκριση με τους 9.288 που είχαν ανακοινωθεί στον καθημερινό απολογισμό που ανακοινώνει η κυβέρνηση γι’ αυτούς που πέθαναν σε νοσοκομεία.

Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου