Κυριακή 5 Απριλίου 2020

68 νεκροί – 60 νέα κρούσματα, στα 1.673 τα κρούσματα



60 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος  του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, o αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.673 ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 68.

Από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων, τα 343 έχουν σχέση με τα ταξίδια από το εξωτερικό ενώ 592 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσίορδας υπογράμμισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα χρειαστεί αυστηροποίηση. «Με τα μέτρα που έχουμε λάβει καθυστερούμε τον ιό. Αν όμως δεν συμμορφωθούμε όσο πρέπει αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε επίσης πως 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι  20 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ  το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένος.

Αναφορικά με τη χρήση μασκών ο κ. Τσιόρδας υπογράμμισε: «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα ή μαντήλι. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».

Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε όμως σαν να τον έχουμε, πρόσθεσε. Αν βγάλω απρόσεκτα το μαντήλι και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής θα υπάρχει πρόβλημα.  Ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου