Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο αρχηγός της μαφίας των Ρομά κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει διαπράξει 3.000 ληστείες



Ο «Σέφκης» όπως ονομάζεται, ο αρχηγός της μαφίας των Ρομά, συνελήφθη καθώς φέρεται να του ανήκει η αποθήκη στην Ελευσίνα με τους 11 τόνους αντισηπτικού που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, αφού η παρτίδα δεν είχε δηλωθεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ο μαφιόζος Ρομά, εισάγαγε από την Κύπρο τεράστιες ποσότητες αντισηπτικού gel σε μπουκάλια του ενός λίτρου για να τα πουλήσει σε καλύτερες τιμές. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών εντόπισαν την αποθήκη στην Ελευσίνα, κατάσχεσαν τους 11 τόνους αντισηπτικού και αφού η παρτίδα ελεγχθεί, θα δοθεί στο ΕΣΥ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο «Σέφκης» κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε διαπράξει κατά εντολή του η συμμορία του πάνω από 3.000 ληστείες.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2017 εποχές ατιμωρησίας ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε την Μαφία των Ρομά και έπιασε τον αρχηγό του που κυκλοφορούσε με μια κατακόκκινη Ferrari. Η ασφάλεια κατάφερε και φόρτωσε στα μέλη της περισσότερες από 3.000 ληστείες και κλοπές με λεία που ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ!

Τις ληστείες είχε οργανώσει ο περίφημος αρχηγός της μαφίας των Ρομά, επικεφαλής των επικεφαλής των τριών μεγάλων «οικογενειών», γνωστός με το όνομα «Σέφκης». Ο αρχηγός μάλιστα κυκλοφορούσε με μια κατακόκκινη Ferrari. 

Στις έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 1.000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς, ενώ συνελήφθησαν 41 άτομα (κατηγορούνται συνολικά 115), κατασχέθηκαν εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια, περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, 60 supercars, αμέτρητα κιλά χρυσού, ασημιού και μεγάλη ποσότητα διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων.






Ο «Σέφκης» δεν συνελήφθη μαζί με τους άλλους της συμμορίας, αλλά κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να πιαστεί δύο μήνες αργότερα. Με τόσο μεγάλο κατηγορητήριο, και ενώ κρίνεται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, το καλοκαίρι του 2018 αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μήνου και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος καθώς η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Αποτέλεσμα είναι η δράση αυτού του επικίνδυνου κακοποιού να είναι ανεξέλεγκτη με τις ευχές του δικαστικού συστήματος της χώρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου