Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Βρέθηκε σε αποθήκη συλλογή 300 σπάνιων αυτοκινήτων!



Η ανακάλυψη ενός ή περισσοτέρων σπάνιων αυτοκινήτων ξεχασμένων μέσα σε κάθε είδους αποθήκη (τα λεγόμενα και barn finds) είναι μία από τις πιο ευχάριστες και εθιστικές διαδικασίες για αρκετούς φίλους του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, καθώς έρχονται στην επιφάνεια ξεχασμένα διαμάντια τα οποία αξίζουν εκατομμύρια αλλά έχουν και μεγάλη συναισθηματική αξία. 

Οι συλλέκτες που έχουν αυτή την αντίληψη (αντί να τα δείχνουν να τα κρύβουν) δεν είναι πολλοί και έτσι κάθε τέτοια ανακάλυψη γίνεται και είδηση. Πολύ δε περισσότερο όταν αφορά όχι ένα ή δύο αυτοκίνητα, αλλά σχεδόν 300 όπως αυτή που θα δείτε στο video που παραθέτουμε.


Η συλλογή αυτή βρέθηκε σε 3 διαφορετικά γκαράζ και η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια όταν ο άνθρωπος που τελικά έφερε στο φως όλα αυτά τα αυτοκίνητα δέχθηκε ένα τηλέφωνο για κάποια μυστική συλλογή. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που ο ιδιοκτήτης των αυτοκινήτων επικοινώνησε μαζί του και του επέτρεψε να μπει στον χώρο και να δει τον κρυμμένο θησαυρό. 

Η συλλογή ξεκίνησε το 1970 και τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα απλά αγοράστηκαν και κλείστηκαν στο γκαράζ. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα Bizzarrini P538 το κόστος του οποίου υπολογίζεται πάνω από 1 εκατ. δολάρια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο που είχε σχεδιάσει ο Giotto Bizzarinni που είχε δουλέψει για την Alfa Romeo και την Ferrari και σκόπευε να τρέξει στο Λε Μαν, εκ των οποίων μόνο δύο υπάρχουν στον κόσμο.


Υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα, από Lamborghini Countach μέχρι Lamborghini LM002 η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον διάσημο ηθοποιό Nicolas Cage. Yπάρχουν επίσης αρκετές Rolls Royce, μπόλικες Corvette κάθε γενιάς και σπανιότητας, ακόμα και μοτοσικλέτες, όπως μία εξαιρετική Bimota η οποία απλώς κινήθηκε μία φορά μέχρι να φθάσει στην αποθήκη.

Η συλλογή είναι πραγματικά τεράστια και αξίζει τον κόπο να ρίξει μια ματιά κανείς στο μεγάλο σε διάρκεια video καθώς εκεί μέσα υπάρχουν τα πάντα, από σπάνια μοντέλα παραγωγής έως διάφορα πρωτότυπα και χειροποίητα αγωνιστικά μοντέλα. Πραγματικά μοναδικό θέαμα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου την φιλοσοφία και τις ιδιαιτερότητες του συλλέκτη που απλά τα αγόραζε για να αποθηκεύσει και να σκουριάζουν από τον καιρό και την σκόνη.



Πηγή : caranddriver.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου