Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κρανίδι: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών, σύμφωνα με δήλωση Χαρδαλιά



Ανησυχία προκαλεί η δήλωση του  υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ότι  υπάρχουν 150 θετικά κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος, διαμένουσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Η έγκυος γυναίκα που εντοπίστηκε η νόσος κατάγεται από την Σομαλία και είναι 28 ετών.

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου