Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Καραγκιοζιλίκι Τσαβούσογλου έστησε «καυγά» με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο Twitter στηριζόμενος σε ψέματα



Δεν έχει τέλος το καραγκιοζιλίκι των Τούρκων, που αδίστακτοι κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους παράνομους στόχους τους και λένε ασύστολα ψέματα.

Την αντίδραση του Τσαβούσογλου προκάλεσε ένα σχόλιο που δημοσίευσε στο Twitter ο Γερμανός ομόλογός του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα : «Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.


Wir sehen die Last, die die Türkei stemmt, aber sie muss ihren Verpflichtungen aus dem EU-Abkommen weiter nachkommen. Die EU leistet ihren Beitrag für eine würdige Versorgung von Geflüchteten. Wir können nicht zulassen, dass sie zum geopolitischen Spielball werden.


Αυτό το tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ δεν άρεσε καθόλου στον Τούρκο γιατί του χαλάει τα σχέδια και έσπευσε να απαντήσει, ρωτώντας τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει η ΕΕ έχουν εκπληρωθεί ομολογώντας ότι όλα γίνονται για τα λεφτά. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων. Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία ομολογώντας επίσης ότι εκβιάζει για να δολοφονεί χωρίς κριτική στην Συρία όποιους θέλει.

AB Türkiye’ye karşı hangi sözünü tuttu @HeikoMaas? Söylenen 6 milyarın yarısı bile Suriyelilere ulaşmadı, gönüllü kabul başlamadı, güvenli bölgeye katkı sağlanmadı.
Ayrılmak isteyenleri zorla tutamayız. Yıllardır gözlerinizi kapattınız.
Artık sorumluluk alma zamanı gelmedi mi?

Η αθλιότητα του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν σταματά εκεί αφού στρέφεται προκλητικά και εναντίον της χώρας μας, επαναλαμβάνοντας τα fake news που διακινεί τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα και έχουν αναδειχθεί δείχνοντας το πόσο ψεύτες και επικίνδυνοι είναι οι Τούρκοι. Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου προτρέπει τον Μάας να απευθύνει τις συστάσεις του στους φίλους του τους Έλληνες, που «σκοτώνουν χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου