Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Οι Ν.Υ. times παραδέχονται ότι βάσισαν το συκοφαντικό άρθρο κατά της Ελλάδας σε μαρτυρία Τούρκου



Την παραδοχή ότι απέκρυψαν μία σημαντική πληροφορία στο δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο έκανε ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο. 

Ο Patrick Kingsley σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου τον οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης! Ο Σομάρ Ελχουσεγίν έχει τουρκικό διαβατήριο και ο δημοσιογράφος το απέκρυψε! Στην ανάρτησή του το παραδέχεται και λέει: Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα.


Το συκοφαντικό άρθρο μιλάει για παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο και οι Ν.Υ. times ηθελημένα η αθέλητα έπεσαν στην παγίδα της προπαγάνδας της Τουρκίας.

Το συκοφαντικό και ψεύτικο δημοσίευμα, που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, μιλάει για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου, και όπως αποδείχθηκε ήταν απλά μέρος της Τούρκικης προπαγάνδας και δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου