Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δεκάδες Έλληνες φοιτητές εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου



Απελπιστική η κατάσταση στο αεροδρbreμιο του Λονδίνου, όπου δεκάδες οι Έλληνες πολίτες αναμένουν τον επαναπατρισμό τους για τέταρτη μέρα. Τι περιγράφει πατέρας εγκλωβισμένης φοιτήτριας.

Συνεχίζεται η αγωνία για δεκάδες Έλληνες φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο, καθώς οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα έχουν ακυρωθεί, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο πατέρας μιας φοιτήτριας που παραμένει εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για τέταρτη ημέρα μαζί με άλλους Έλληνες πολίτες, μεταφέρει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί, με την υγεία τους να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς είναι εκτεθειμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα μια λύση.

"Βρίσκεται στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή. Είναι η τέταρτη μέρα, έχει κάνει τρεις διανυκτερεύσεις μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική πλέον. Άρχισαν οι ουρολοιμώξεις, ακόμη δεν έχουν καλή σύτιση γιατί το αεροδρόμιο έχει περιορισμένο κυλικείο και ακόμη δεν είναι σίγουρη αν είναι μέσα στη λίστα των ανθρώπων που θα φύγουν, που είπε το Υπουργείο ότι θα επαναπατρίσει. Η κόρη μου έχει ξενοικιάσει το σπίτι, έχει τελειώσει από το Πανεπιστήμιο, έχει στείλει τα πράγματά της στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι με μια μικρή βαλίτσα", δήλωσε ο πατέρας της φοιτήτριας. "Έχει εξαντληθεί από χρήματα. Της στέλναμε συνεχώς γιατί οι πτήσεις ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα", πρόσθεσε.

Από Υπουργείο υπάρχει διάθεση για επαναπατρισμό τους, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ακόμη, ανέφερε ακόμη ο πατέρας της φοιτήτριας.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου