Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Καταγγελία δημάρχου Πύργου: Άνθρωποι που πρέπει να είναι σε κατ' οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθερα



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αποκάλυψε ότι στον Πύργο κάποια άτομα που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω του κορωνοιου, κυκλοφορούν ελεύθερα μη δίνοντας σημασία στους κανόνες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

«Θα έπρεπε να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και δυστυχώς κυκλοφορούν. Είναι αρκετοί και το μεγάλο πρόβλημα είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας, το οποίο είναι πολύ χαμηλά» καταγγέλλει αναφέροντας ότι όσοι κυκλοφορούν είναι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ή εργάζονται μαζί.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι αδίκημα να κυκλοφορεί κανείς έξω ενώ κανονικά πρέπει να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ όπως είπε κυκλοφορούν στα καφενεία και στην αγορά.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν αμέριμνοι παρά τον κορωνοϊό  παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου