Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πάντειο: Η απίστευτη απάντηση καθηγήτριας σε τυφλή φοιτήτρια



Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όταν τυφλή φοιτήτρια δεν κατάφερε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που της παρέδωσε η καθηγήτρια, ζητώντας την βοήθειά της. Η απάντηση που πήρε δεν είχε προηγούμενο…

Καθηγήτρια του Παντείου πανεπιστημίου (και κοινωνική ψυχολόγος!) μοίρασε ερωτηματολόγια στους φοιτητές της στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιείται. Μια φοιτήτρια με προβλήματα όρασης, δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις και ζήτησε ευγενικά τη βοήθεια της διδάσκουσας. Η απάντηση που πήρε ήταν απαξιωτική: «Όχι, εσύ δε θα το απαντήσεις, γιατί θέλω να ξεκουραστώ» και προχώρησε στους επόμενους φοιτητές. Η φοιτήτρια κατήγγειλε την συμπεριφορά της καθηγήτριας μέσω Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση της φοιτήτριας:

Λίγες ώρες πριν, κατά τη διάρκεια της διάλεξης, η καθηγήτρια μας ζήτησε να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο για μία έρευνα που πραγματοποιεί.

Όταν έφτασε στη σειρά που καθόμουν, συνεχίζοντας να μοιράζει τα ερωτηματολόγια, την ρώτησα αν θα μπορούσε να μου διαβάσει εκείνη τις ερωτήσεις, ώστε να το συμπληρώσω. Η απάντηση της; Κάτι που σίγουρα δεν περίμενα να ακούσω: «Όχι, εσύ δε θα το απαντήσεις, γιατί θέλω να ξεκουραστώ»! Άφησε ένα γελάκι από δήθεν ευγένεια και προχώρησε παρακάτω για να μοιράσει και τα υπόλοιπα ερωτηματολόγια, αφήνοντάς με εμβρόντητη! Αυτή ήταν η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει η καθηγήτρια, κοινωνική ψυχολόγος, σε μια τυφλή φοιτήτρια που ήθελε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της έρευνάς της.

Αυτό σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο εν έτει 2020! Ντροπή μόνο…

ΥΓ 1: Το ενδεχόμενο να ήταν το ερωτηματολόγιο προσβάσιμο σε εντυποανάπηρους/ες φοιτητές/ριες, σε ανάγλυφη ή ηλεκτρονική μορφή, δεν πείθεται καν, ούτε κατά διάνοια, φυσικά!

ΥΓ 2: Εκ των υστέρων έμαθα πως η έρευνα αφορούσε στην άποψη των φοιτητών/ριών για τη Χρυσή Αυγή σε σχέση με την κοινωνική τους ταυτότητα. Παρόλα αυτά, η καθηγήτρια προτίμησε «να ξεκουραστεί» παρά να συλλέξει την άποψη μίας φοιτήτριας με αναπηρία, που ακριβώς γι’ αυτό της το χαρακτηριστικό στιγματίζεται από το συγκεκριμένο κόμμα!


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου