Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της Ε.Ε.



Την ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις πολιτικές αντιμετώπισης της εξάπλωσης και των συνεπειών του κορωνοϊού, όπως το κλείσιμο των συνόρων της Ε.Ε., ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε. που συγκάλεσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τηλεδιάσκεψη που κράτησε περίπου 2,5, ώρες, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της προμήθειας υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αναπνευστήρες κτλ.) σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια το υλικό αυτό να κατανεμηθεί μεταξύ των κρατών-μελών.

Επίσης, αναφερόμενος και στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup – παρούσης στην τηλεδιάσκεψη και της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ – ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου